Σελίδες

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Συνεργασία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με το Harvard

                                                                          Συνεργασία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με το Harvard


Με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard θα συνεργαστεί η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία των Αρσάκειων - Τοσίτσειων σχολείων.

Η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη από τον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη και τον καθηγητή κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard και διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Γκρέγκορι Νέιγκι, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στη Στοά του Βιβλίου.

Οπως ανακοινώθηκε ήδη, ένας πρώτος άξονας της συνεργασίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη μαθησιακών εργαλείων και δεξιοτήτων σε ό,τι αφορά στη χρήση της τεχνολογίας για τη μελέτη των ανθρωπιστικών σπουδών.

Πρόκειται, όπως λένε οι εκπρόσωποι της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για χώρο στον οποίο ειδικεύεται και έχει διακριθεί το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Παράλληλα, με τη συμμετοχή καθηγητών και εταίρων του κορυφαίου αμερικανικού ιδρύματος, ανακοινώθηκε ότι επιδιώκεται η διεύρυνση των προγραμμάτων διά βίου μάθησης, που προσφέρει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με τη λειτουργία τού Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου.

Τέλος, η συνεργασία θα υποστηρίξει ερευνητικά προγράμματα και δράσεις με αντικείμενο την εκπαίδευση, την παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Τα προγράμματα αυτά και οι συγκεκριμένες δράσεις θα ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013. 
 πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου