Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ιερώνυμος: «Θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας» – 100.000 δολάρια από την Ομογένεια στα παιδιά



IeronimosDimitrios02

«Θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν μεταδίδει ο Πανίκος Παναγιώτου στο ΑΠΕ. Μιλώντας στο Εκκλησίασμα, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει πολύς πόνος, αλλά θα περάσουν αυτά, είμαστε σίγουροι», προσθέτοντας: «Θα κρατήσουμε την ψυχή μας δυνατή». Επίσης, υπογράμμισε  την ανάγκη της ενότητας, επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε όλοι».
Για την Ομογένεια της Αμερικής είπε ότι «εδώ βρίσκεται μια Ελλάδα, έξω από την Ελλάδα, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων όλων των εποχών».
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε αναφορά στη «συγκινητική και συμβολική προσφορά» μιας ηλικιωμένης χήρας στην Κύπρο που έχασε δυο παιδιά στον πόλεμο και η οποία πούλησε κάτι πολύ προσωπικό της αντικείμενο, που αποτελούσε κειμήλιο για την οικογένειά της, για να προσφέρει το ποσό για το ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας. «Αυτό το Γένος, όπου και να βρίσκεται, δεν θα χαθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.
Στη συνέχεια, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παρέδωσε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επιταγή....

Read more:
http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου