Σελίδες

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Βραβείο καινοτομίας για το «θαυματουργό επίδεσμο» Κύπριου επιστήμονα!





Ο δρ Έκτορας Χατζηπαναγής σε συνεργασία με τον καθηγητή Αrndt F. Schilling απέσπασε το γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας στη Βιοτεχνολογία σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Στουτγάρδη παρουσία 700 διακεκριμένων πολιτικών, επιχειρηματιών και επενδυτών.

Οι 2 επιστήμονες διακρίθηκαν για τη θεραπεία που ανέπτυξαν για χρόνια τραύματα, έλκη, εγκαύματα και ιστούς που υποφέρουν από προβληματική αρτηριακή κυκλοφορία, όπως σε κνήμες και πόδια διαβητικών, σε καπνιστές και ασθενείς με περιφερειακά αρτηριακά νοσήματα.

Η νέα θεραπεία που φέρει τον τίτλο EmaCure χρησιμοποιεί το αίμα του ασθενούς, το οποίο λαμβάνεται από την περιφερειακή φλέβα του αρρώστου σε μια ειδική συσκευή που ρυθμίζει τα κύτταρα του αίματος κάτω από συνθήκες όμοιες με εκείνες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε ένα τραυματικό μικρο-περιβάλλον.

Η μέθοδος διεγείρει την ιδανική διαδικασία, η οποία θα συνέβαινε σε φυσιολογικές συνθήκες σε ένα τραύμα υγιούς ατόμου, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι παράγοντες πρωτεΐνης που απαιτούνται για την επούλωση του τραύματος. Οι πρωτεϊνούχοι παράγοντες, στη συνέχεια, συλλέγονται σε έναν βιολογικό επίδεσμο, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο τραύμα.

Αυτή τη στιγμή οι 2 επιστήμονες εργάζονται για την κλινική δοκιμή του επιδέσμου, προκειμένου να προχωρήσουν στην εμπορευματοποίηση του μέσα στο 2015. 

Μίνι βιογραφικό: 
Ο Έκτορας Χατζηπαναγής είναι απόφοιτος του τμήματος ιατρικής του Cambridge και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το University College London. Σήμερα, κάνει την ειδίκευσή του στη χειρουργική, ενώ συνεχίζει την ερευνητική του εργασία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου.



πηγή:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου