Σελίδες

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

"Μεταμορφώσεις της φύσης και του μητροπολιτικού τοπίου στη σύγχρονη ελληνική στιχουργία"




Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 8 μμ ο 105,5 ΣΤΟ KOKKINO παρουσιάζει μια συζήτηση που έχει σχέση με ένα θέμα που συχνά παραβλέπεται όχι μόνο στη μουσική κριτική αλλά και στη θεώρηση και σημειολογία της πορείας της πορείας της μουσικής της ημεδαπής. 

Η μεταφύτευση ανθρώπων στην Αθήνα με τη μορφή της οικονομικής (αλλά και πολιτικής…) μετανάστευσης είχε ως αποτέλεσμα έναν μη σταδιακό αλλά βεβιασμένο σχηματισμό μητροπολιτικής κυψέλης. 

Πως λοιπόν οι Έλληνες δημιουργοί αφομοίωσαν αυτή την εμπειρία σε όλες αυτές τις δεκαετίες μέχρι και τις μέρες μας;
Η ελληνική στιχουργία στο επίκεντρο λοιπόν για να ανιχνευθούν οι τρόποι με τους οποίους λάτρεψε, αποθέωσε, υπερεκτίμησε και γενικότερα αντιλήφθηκε την ιδέα και εικόνα της πόας και του μπετόν, συμβολικά στοιχεία της πορείας αυτής.


Προσκεκλημένοι στη συζήτηση άνθρωποι που έχουν κυριολεκτικά ζυμωθεί με τις εξελίξεις αυτές σε διάφορα χρονικά σημεία της εξελικτικής αυτής κλίμακας.

Τη συζήτηση παρουσιάζει και συντονίζει ο συγγραφέας, αρθρογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός (105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ) Στυλιανός Τζιρίτας.
Το ελληνικό (κρατικό και ιδιωτικό) ραδιόφωνο όντας από τη δεκαετία του 60 βασικός πάροχος αλλά και αρωγός (με όλες τις αντίθετες απόψεις περί του τελευταίου δεκτές την ίδια στιγμή) έχει άρρηκτη σχέση με αυτή την περιδίνηση λόγου/στίχου και ως εκ τούτου το Κόκκινο 105, 5 νιώθει αυτονόητη την δημιουργία μιας ανάλογης δημόσιας συζήτησης.
Στο πάνελ της συζήτησης συμμετέχουν οι:
*Κωνσταντίνος Βήτα – ποιητής & μουσικός
*Βάϊος Ζητωνούλης – μουσικός & αρχιτέκτονας
*Θοδωρής Μανίκας – παραγωγός & μουσικός
*Ηλίας Αναστασόπουλος – συνθέτης & ρ/π παραγωγός (105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ)
και ο Δημήτρης Πουλικάκος

Floral | Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια | 
τηλ. 210 3800070 |
http://www.floralcafe.gr/

Περισσότερες πληροφορίες:
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Σαρρή 19, Αθήνα
Τ: +30 2103217777

W: http://stokokkino.gr//


*από: Kostas Arvanitis B


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου