Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ξέραμε για χοιρινό λεμονάτο, αλλά για μπισκότα; Μπισκότα σόρτμπρεντ με Lemon Curd


Μπισκότα σόρτμπρεντ με Lemon Curd

  • *Για τα μπισκότα:
  • 250 γρ. Βιτάμ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. ρυζάλευρο
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • *Για την κρέμα λεμόνι:
  • Χυμό από 6 μεγάλα λεμόνια
  • 6 αβγά
  • 200 γρ. Βιτάμ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 μοσχολέμονα (λάιμ)

Ξεκινάμε!

  • 1Για την κρέμα λεμόνι: 1. Μπολ έχεις, σύρμα έχεις, χτύπησε λοιπόν ελαφρώς τα αβγά με τη ζάχαρη και ρίξ΄τα σε μια κατσαρόλα όπου έχεις βάλει το χυμό και το ξύσμα.
  • 2Βάλε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και, μόλις δέσει, κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε μέσα το Βιτάμ
    .
  • 3Δεν ανακατέψεις αμέσως όμως, περίμενε 2 λεπτά. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, βάλ’ τη σε αποστειρωμένο βάζο και διατήρησέ τη στο ψυγείο. Για να αποστειρώσεις τα βάζα όπου θα φυλάξεις την κρέμα λεμόνι, πλύν’ τα με καυτό νερό και βάλ’ τα στο φούρνο στους 90°C ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα, μέχρι να τα γεμίσεις. Γέμισέ τα μέχρι πάνω, κλείσ’ τα σφιχτά με το καπάκι και αναποδογύρισέ τα, μέχρι να κρυώσουν.
  • 4Για τα μπισκότα:
  • 5Δούλεψε το Bιτάμ με την άχνη στο χέρι, όχι υπερβολικά όμως, ρίξε τα αλεύρια στο μείγμα Bιτάμ-ζάχαρης και ζύμωσε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • 6Αυτή τη ζύμη θα την ανοίξεις με τον πλάστη και θα την τοποθετήσεις σε ένα τετράγωνο τσέρκι.
  • 7Τρύπησε την επιφάνεια μέχρι κάτω με ένα πιρούνι και ψήσε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C.
  • 8Άφησε τη ζύμη να κρυώσει καλά ξεφόρμαρε και κόψε σε ράβδους. Εννοείται ότι σερβίρεις με την κρέμα λεμόνι…http://cookoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου