Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας




Παρακάτω θα διαβάσετε το γράμμα που μας άφησε ο Γιώργος γιατί έφτασε η ώρα να ανοίξει τα φτερά του, να αφήσει τη φωλιά μας και να πετάξει μόνος του, πάντα όμως με εμάς δίπλα του!

«Για όλους,
Κάποια στιγμή θα έφτανα σε αυτή τη θέση, δηλαδή να φύγω....

Οι περισσότεροι ή και όλοι μπορεί να μην περιμένατε να σας γράψω γράμμα, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Δεν μπορώ να φύγω με άδεια χέρια, χωρίς να σας έχω δώσει ή να σας γράψω κάτι.

Δεν θέλω να τα πετάξετε, γιατί θα είναι σαν να με πετάτε στα σκουπίδια. Νομίζω ότι δεν το αξίζω αυτό.

Όλα αυτά τα χρόνια (9 για την ακρίβεια), έχω περάσει και καλές και άσχημες στιγμές. Τις άσχημες δεν θα σας τις πω γιατί δεν είναι πάρα πολλές και δεν τις κρατάω. Εξάλλου οι καλές υπερτερούν!

Στα γράμματα που σας έχω δώσει, δεν έχω γράψει τίποτα άσχημο, γιατί κρατάω τις καλές στιγμές! Δεν πάει να πει ότι φεύγω και θα σας ξεχάσω. Αυτά είναι βλακείες, έστω και με τα γράμματα που σας έδωσα θέλω να με θυμάστε και να μην με ξεχάσετε.

Έχω γράψει και τον αριθμό μου σε μερικά. Ότι θέλετε, ότι ώρα και να είναι να με παίρνετε τηλέφωνο. Μικρά, μεγάλα, παιδαγωγοί δε με νοιάζει, αρκεί να μη χάσω επαφή με τους ανθρώπους που με μεγάλωσαν. Έστω να σας ακούω λίγο.

Αυτά τα γράφω μέσα από την καρδιά μου και δεν θα σας βγάλω από μέσα μου. Δεν θα σας ξεχάσω!! Έχετε το λόγο μου όταν κατεβαίνω Αθήνα θα έρχομαι να σας βλέπω. Πέρασα πολύ ωραίες στιγμές μαζί σας που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ.

Γέλασα, έκλαψα και σας είχα δίπλα μου, είτε τα μικρά που παίζουνε, ερχόντουσαν και με παίρνουνε αγκαλιά και αμέσως αισθανόμουν καλύτερα, είτε με τους παιδαγωγούς που είχαν πάντα την όρεξη να συζητήσουν μαζί μου για το οτιδήποτε αλλά εγώ δεν το εκμεταλλεύτηκα και τώρα αρχίζω και το μετανιώνω. Δεν πειράζει και μόνο που θα μιλάμε μου αρκεί.

Τελειώνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί από ένα αλητάκι του δρόμου με αλλάξατε εσείς (και δεν άλλαξα μόνος μου) με τη βοήθεια σας, να γίνω ένας άνθρωπος με τρόπους. Άσχετα αν μερικές φορές είμαι απότομος. Δεν πειράζει!

Να προσέχετε τα μικρά και ειδικά τον Μάριο και την Φωτεινούλα!!

Φιλιά!
Ευχαριστώ για όλα!!»


                                                                     To Xamogelo Tou Paidiou 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου