Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Περίσσεψαν μακαρονια; Μην τα σνομπάρεις! Ιταλική Fritta


Ιταλική Fritta

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 μερίδες βραστά μακαρόνια που έχουν περισσέψει
  • 120 γρ. μαργαρίνη
  • 6 αυγά
  • 100 γρ. βραστό καλαμπόκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 φέτες γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή) ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 50 γρ. αρακά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.σ. βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1Για αρχή, πρόθέρμανε το φούρνο στους 200ο C.
  • 2Ρίξε τώρα τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζέστανε σε χαμηλή θερμοκρασία. Όπως είναι λιωμένη τη βάζεις σε ένα ρηχό ταψί.
  • 3Κόψε ττις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και βάλε τις σε ένα μπολ μαζί με τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και τα μακαρόνια που έχουν περισσέψει.
  • 4Αφού ανακατέψεις καλά καλά, βάλε τα στο ταψί με προσοχή ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • 5Στη συνέχεια, χτύπα τα αυγά μαζί με τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  • 6Τέλος, ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200ο C. H Ιταλική Fritta είναι έτοιμη για σερβίρισμα!http://cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου