Σελίδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Μία πρότυπη διοργάνωση για την καινοτομία & τον ελληνικό πολιτισμό των γεύσεων, στις 24, 25 και 26 Μαΐου -- "Ημέρες γαστρονομίας" Στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Mια πρωτότυπη συνάντηση μαγιάτικης συγκομιδής συναρπαστικών ιστοριών γεύσης... αποτελούν οι «Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική», με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και τη διεθνή προβολή των αυθεντικών και μοναδικών προϊόντων διατροφής της χώρας μας. Μία διαφορετική για τα ελληνικά δεδομένα προσέγγιση που αναζητά τη σύγχρονη διατύπωση της ταυτότητας της ελληνικής γεύσης, η οποία ανάγει την υπόστασή της στη διατήρηση και συνέχιση μιας πολιτισμικής παράδοσης χιλιάδων ετών.

Η συλλογική αυτή προσπάθεια, που για πρώτη φορά απευθύνεται και στους ξένους επισκέπτες της Ελλάδας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και διοργανώνεται από τη Reason to: -φορέα προώθησης πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης- σε συνεργασία με τη Food Concepts και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Ενδεικτικά το δια-θεματικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
* Αντιπροσωπευτική έκθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων της ελληνικής γης από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.
* Προγράμματα μεσογειακής γευσιγνωσίας και μαγειρικής σε ειδικά σχεδιασμένο live kitchen stage από δημοφιλείς Έλληνες chefs όπως.....(...) ΕΔΩ:www.metrogreece.gr

* Παρουσιάσεις και ανοικτές συζητήσεις σχετικά με: καλές πρακτικές της αγροτικής παραγωγής όπως η βιοδυναμική καλλιέργεια, τις καινοτόμες πολιτικές marketing, των διαδικτυακών κοινοτήτων γεύσης (Food blogging). Θεματικές εκδηλώσεις ανάδειξης της μεσογειακής διατροφής, αλλά και μύησης σε επιλεγμένες ενότητες γνώσης όπως τα ελληνικά μανιτάρια και η τρούφα κ.α.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου