Σελίδες

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Δύσκολη η εφετινή άνοιξη για τους αλλεργικούς






Δύσκολη αποδεικνύεται η φετινή εποχή της γύρης για όσους έχουν αλλεργία σε αυτήν – και οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις ημέρες του Πάσχα σε συνδυασμό με τη γύρη της ελιάς...που τώρα αρχίζει η «εποχή» της, αναμένεται να τους επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Αλλεργιολογίας Νίκος Παπαδόπουλος, γενικός γραμματέας και επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας, εξηγεί τι συμβαίνει και δίνει μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς.

Τι το ιδιαίτερο έχει η εφετινή εποχή των εαρινών αλλεργιών;
Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες προκαλούνται από τις γύρεις των ανεμόφιλων φυτών, επομένως όσο πιο έντονη είναι η ανθοφορία τόσο περισσότερα συμπτώματα θα έχουν οι ευαίσθητοι ασθενείς.

Η ανθοφορία εξαρτάται από το κλίμα (τις αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας), με τις ζεστές ημέρες να ευνοούν την άνθηση και τις βροχές να «ξεπλένουν» την ατμόσφαιρα από τις γύρεις. Επιπλέον, ο άνεμος βοηθάει στη μετακίνηση της γύρης μέχρι και δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, ενώ οι μετακινήσεις αερίων μαζών αυξάνουν την κινητικότητα της γύρης.

Ολα αυτά δείχνουν ότι ο ηλιόλουστος καιρός μαζί με το δροσερό αεράκι μπορεί να ταλαιπωρήσουν ιδιαίτερα τους αλλεργικούς.

Ποιες άλλες κλιματικές συνθήκες παίζουν ρόλο... ( ... )


....ΕΔΩ:http://www.spartaface.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου