Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πολίτικο γλυκό...Νόστιμο, σιροπιαστό γλυκό με τέλεια κρέμα


recipe image



Για το ραβανί:
  •    240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
  •    80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή φαρίνα,
  •    150 γρ. ζάχαρη,
  •    160 ml λάδι ή καλαμποκέλαιο,
  •    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι,
  •    3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα,
  •    χυμό από μισό πορτοκάλι,
  •    ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
  •    1 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ.
   Για την κρέμα:
  •    1 λίτρο γάλα,
  •    75 γρ. ζάχαρη,
  •    90 γρ. νισεστέ[κόρν φλάουερ],
  •    λίγη κανέλα για πασπάλισμα.
   Σιρόπι:
  •    200 γρ. ζάχαρη,
  •    300 ml νερό,
  •    1 φλούδα λεμονιού.
Οδηγίες
                                    
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς.   Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. περίπου.
  2. Χτυπάμε το λάδι με το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα, στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του σιμιγδαλιού.
  3. Αδειάζεμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Το ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγα λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι:βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
  5. Αφού πέσει η θερμοκρασία του γλυκού, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα πολλές τρυπούλες στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε το ραβανί όπως είναι πάνω στη σχάρα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.
  6. Ετοιμάζουμε την κρέμα:   Κρατάτε περίπου 3/4 κούπας από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουερ. Το υπόλοιπο το βάζουμε με την ζάχαρη στη φωτιά.   Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνουμε να κάψει. Στο καυτό γάλα, προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα με το διαλυμένο κόρν φλάουερ, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  7. Απλώνουμε την κρέμα, πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει.   Αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένη κανέλα ή τρούφα ή και τα δύο μαζί.Το φυλάμε στο ψυγείο, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δροσερό γλυκό με πολύ ωραία γεύση!! Ωραίο θα είναι βάζοντας κρέμα Ανθος αραβοσίτου λεμόνι,αυτή που βράζουμε,για πιο δροσερή καλοκαιρινή γεύση!! όπως κι αν το φτιάξετε να ξέρετε πως είναι νοστιμότατο!

 http://www.mageirikesdiadromes.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου