Σελίδες

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τι είναι η τροφική δυσανεξία και πώς αντιμετωπίζεται? Τι είναι το τεστ τροφικής δυσανεξίας και απο ποια ηλικία μπορώ να το κάνω στο παιδί μου?















Επιστημονικά, η τροφική δυσανεξία δεν έχει καμία σχέση με τα τεστ, που λανσάρονται στην αγορά ως τα κατάλληλα να μας υποδείξουν ποιες τροφές πρέπει να τρώμε και ποιες να αποφεύγουμε και τα οποία στερούνται επιστημονικής βάσης...
Η τροφική δυσανεξία αφορά είτε την δυσανεξία στη γλουτένη, όπου το παιδί με τη συγκεκριμένη γενετική προδιάθεση δεν πρέπει να καταναλώνει σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και πιθανόν βρώμη, αφού η γλουτένη (πρωτεΐνη) που εμπεριέχεται σε αυτά τα δημητριακά αλλοιώνει την ανατομία του εντέρου του, είτε την δυσανεξία στη λακτόζη, όπου το παιδί δεν έχει (τουλάχιστον σε επαρκείς ποσότητες) το ένζυμο λακτάση, που απαιτείται για την «διάσπαση» της λακτόζης (σάκχαρο γαλακτοκομικών).

Και τα δύο είδη δυσανεξίας αναγνωρίζονται από την συμπτωματολογία 

και επιβεβαιώνονται με κλινικές εξετάσεις..

http://www.mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου