Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ένας Λάκωνας θριαμβευτής στο Μαραθώνιο του Σινικού Τείχους! -- “ Την πρώτη θέση στον εξαντλητικό Μαραθώνιο της Κίνας κατέκτησε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος από το Γύθειο! ”




Νικητής στο δυσκολότερο, ίσως, Μαραθώνιο δρόμο του κόσμου,
μήκους 42.195 μέτρων κατά μήκος του Σινικού τοίχους στην Κίνα,
αναδείχθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου,
ο Γυθειάτης δρομέας Δημήτρης Θεοδωρακάκος!

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Ντόναλντ Μακφαίηλ,
στον αγώνα έλαβαν μέρος 2.600 αθλητές σε διάφορες βαθμίδες δυσκολίας
σε μια διαδρομή που περιλαμβάνει και 5.164 σκαλιά.
Ο Δημήτρης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 3 ώρες, 9 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.
Το συγκινητικό της κούρσας της Κίνας είναι ότι και οι 3 πρώτοι ανήκουν στην ίδια ομάδα της Salomon και τερμάτισαν συγχρόνως όλοι μαζί (ο Έλληνας Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Αμερικάνος Jorge Maravilla και ο Νεοζηλανδός  Jonathan Wyatt). Ο επόμενος που τερμάτισε εμφανίστηκε μετά από 24 λεπτά περίπου γεγονός που δείχνει τη μεγάλη τους κλάση.
Ο Δημήτρης που παλιά έτρεχε με τα χρώματα του Ολυμπιακού και έχει αναδειχθεί 2 φορές Πανελληνιονίκης (2009 και 2011) αγωνίζεται πλέον με την διεθνή ομάδα της Salomon (διεθνής εταιρεία αθλητικών παπουτσιών που ειδικεύεται στους αγώνες ορεινού τρεξίματος) και τον περασμένο μήνα αγωνίσθηκε στην Αμερική, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ολλανδία. Προπονητής του Δημήτρη είναι ο Νίκος Πολιάς 7 φορές Πανελληνιονίκης και κάτοχος του ρεκόρ αγώνων (που δεν έχει καταρριφθεί ακόμα).
Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος έχει ήδη δηλώσει ότι θα αγωνισθεί στον αγώνα δρόμου 25 χιλιομέτρων (περισσότερο από έναν ημιμαραθώνιο) που θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου από Αρεόπολη στο Γύθειο προς τιμή του Χαρίλαου Βασιλάκου.

 πηγή: http://www.notospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου