Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σήμερα η αρχική σελίδα της Google κοσμείται από το κομψοτέχνημα Ελληνόπουλου από το Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου. --- «Ζωγράφισα το doodle με ένα μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα», έγραψε ο 10χρονος Αστέριος Ρέυνικ και κατάφερε με τη δική του δημιουργία να κερδίσει τον διαγωνισμό της Google.




Embedded image permalink


O Αστέριος Ρέυνικ, εμπνεύστηκε και δημιούργησε τη δική του Ελλάδα :«Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα». Ο διαγωνισμός Doodle 4 της Google, ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές από 6 έως 18 ετών. Σκοπός του ήταν να ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν δημιουργικότητα και φαντασία για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google.
Ο Αστέριος Ρέυνικ, ένας 10χρονος μαθητής του 2ου δημοτικού σχολείου του Λιτόχωρου, 
κέρδισε τις εντυπώσεις και την πρώτη θέση ανάμεσα σε 8.200 ζωγραφιές μαθητών 
από 2.234 σχολεία της χώρας, οι οποίες χωρίστηκαν ανά ηλικιακές ομάδες 
προκειμένου να αξιολογηθούν.
Έπειτα, μία ομάδα κριτών, που αποτελούνταν από ηθοποιούς, 
ανάμεσά τους, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Μαρία Καβογιάννη, 
εικονογράφους, συγγραφείς και διευθυντές μουσείων ανέδειξε τους εξήντα επιλαχόντες, δεκαπέντε από κάθε ηλικιακή ομάδα.
H Google ανάρτησε αυτές τις εξήντα ζωγραφιές στην ηλεκτρονική διεύθυνση 
http://www.google.gr/doodle4google/vote.html και κάλεσε όλους να ψηφίσουν 
online τα αγαπημένα τους doodles.

Ο νικητής του διαγωνισμού ήταν επιλογή των υπευθύνων της Google και το όνομά του ανακοινώθηκε κατά την τελετή απονομής των βραβείων, 
τη Δευτέρα 13 Μαΐου και έτσι η δημιουργία του μικρού μαθητή σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου καλωσορίζει τους επισκέπτες της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στον πλανήτη.

Ο μικρός Αστέριος Ρέυνικ εκτός από την παγκόσμια αναγνώριση κέρδισε ακόμη ένα Chromebook, ένα Wacom tablet, μια μπλούζα με το doodle το οποίο σχεδίασε και ένα ταξίδι στην Αθήνα για την τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή, ενώ το σχολείο του κέρδισε 30 Chromebook υπολογιστές με σκοπό να δημιουργήσει μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να ανακαλύπτουν τον κόσμο της τεχνολογίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου