Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

BBC UK unemployment rises to 2.52 million



Woman walks past job centre

ONS figures showed 15,000 more people were unemployed in the three months to the end of March, with the unemployment rate now at 7.8%.
Jobseeker's Allowance claimants fell by 7,300 last month to 1.52 million.
But despite this an ONS spokesman told the BBC the figures suggest the recent period of falling unemployment "seems to have come to an end".
Growth in average earnings is also slowing, the ONS figures suggest.
Average earnings increased by 0.4% in the year to March, compared with a rate of 0.8% in the previous month.
Analysts said the figures were in contrast to recent encouraging data suggesting a slow recovery in the UK economy.
"Following recent positive news on the economy, today's UK labour market data provides something of a reality check," said Martin Beck, economist at Capital Economics.
He said the fall in claimant numbers was one piece of positive news, but said that trend could be temporary.
"With further significant public sector job losses in the pipeline and firms likely to seek to restore productivity by shedding workers, it may not be long before even this narrower measure of unemployment starts to rise too."



----------------------->πηγή:http://www.bbc.co.uk

....καί σέ μετάφραση (από τόν υπολιγιστή μου)


ONS στοιχεία έδειξαν 15.000 περισσότεροι άνθρωποι ήταν άνεργοι κατά τους τρεις μήνες έως το τέλος του Μαρτίου, με το ποσοστό ανεργίας σήμερα στο 7,8%.
Αιτούντες επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 7.300 τον περασμένο μήνα σε 1,52 εκατ. ευρώ.
Αλλά παρ 'όλα αυτά ένας εκπρόσωπος της ONS δήλωσε στο BBC ότι οι αριθμοί δείχνουν την πρόσφατη περίοδο της μείωσης της ανεργίας »φαίνεται να έχουν έρθει σε ένα τέλος".

Η αύξηση των μέσων αποδοχών είναι επίσης επιβραδύνεται, δείχνουν τα στοιχεία ONS.

Μέσες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,4% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, σε σύγκριση με ποσοστό 0,8% τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία ήταν σε αντίθεση με τα πρόσφατα ενθαρρυντικά στοιχεία που δείχνουν μια αργή ανάκαμψη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
"Μετά τις πρόσφατες θετικές ειδήσεις για την οικονομία, UK σημερινά δεδομένα της αγοράς εργασίας προβλέπει κάτι έναν έλεγχο της πραγματικότητας», 
δήλωσε *ο Martin Beck, οικονομολόγος της Capital Economics.
Είπε ότι η πτώση ενάγων αριθμούς ήταν ένα κομμάτι των θετικών ειδήσεων, αλλά είπε ότι η τάση αυτή θα μπορούσε να είναι προσωρινή.
"Με την περαιτέρω σημαντικές δημόσιες απώλειες θέσεων εργασίας στον τομέα του αγωγού και των επιχειρήσεων που ενδέχεται να επιδιώξει να αποκαταστήσει την παραγωγικότητα με την αποβολή των εργαζομένων, μπορεί να μην είναι πολύ πριν ακόμη αυτή η στενότερη μέτρο της ανεργίας αρχίζει να αυξάνεται πάρα πολύ."
--------------------------------------------------------------
Η ONS επιβεβαίωσε αυτό που ήταν να γίνει σαφές στα στοιχεία της αγοράς εργασίας τον περασμένο μήνα - ότι η μακρά περίοδος της πτώσης της ανεργίας έχει έρθει στο τέλος της.
Το σύνολο είναι άνεργοι και το επίπεδο απασχόλησης προς τα κάτω κατά τη διάρκεια των τριών μηνών έως τον Μάρτιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ανεργία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.
Είναι δυνατή η αγορά εργασίας κινείται από ένα υγιές στάδιο για αυτό που είναι κολακεύει. Το γεγονός ότι η στενότερη μετράνε ενάγων (εκείνες που αφορούν Επίδομα ατόμων που αναζητούν εργασία), μειώθηκε και πάλι, προτείνει μια μικτή εικόνα για την απασχόληση.
Τα τελευταία στοιχεία ασθενέστερη τίτλος θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την έλλειψη ανάπτυξης στο τέλος του περασμένου έτους και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα μπορούσε να δείξει μια πιο φωτεινή εικόνα για τις θέσεις εργασίας εντός του έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου