Σελίδες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Μεσογειακή πλεξούδα: Πίτα με σφολιάτα φέτα, ελιές, λιαστή, εύκολη και γρήγορη. Μοσχοβολά Μεσόγειο!


recipe image


     Yλικά :
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ, φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
  • 6 κ.σ. ελιές ψιλ/νες ή πολτό ελιάς
  • 1 πιπεριά πράσινη ή Φλωρίνης σε μικρά καρέ καλύτερα ωμές
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κρόκο για το άλειμμα διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
  • Λίγο σουσάμι

Οδηγίες:

  1. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το χωρίζουμε κάθετα από τη μεγάλη πλευρά σε 3 μέρη.
  2. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με πολτό ελιάς ή ελιές, βάζουμε λίγη ρίγανη, φέτα, πιπεριές, λιαστή. Αλείφουμε τη μια πλευρά της λωρίδας με νερό και ρολάρουμε από την άλλη πλευρά και κλείνουμε καλά το ρολό μας, σε αυτό βοηθά και η βρεγμένη πλευρά.
  3. Το ίδιο κάνουμε και στο άλλο φύλλο της σφολιάτας.
  4. Ανα τρία ρολά φτιάχνουμε πλεξούδα, πιέζοντας τα 3 ρολά μας από τη μια πλευρά ξεκινάμε και πλέκουμε την κλασσική πλεξούδα, όπως τα τσουρέκια.
  5. Τις αλείφουμε με αραιωμένο κρόκο, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου που έχουμε προθερμάνει στους 180Ο για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  6. Σερβίρεται με σαλάτα πράσινη ρόκας.


Μπορούμε να βάλουμε και πιπεριές Φλωρίνης από βάζο και έτσι γίνεται πολύ ωραία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου