Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

....κάποιοι άνθρωποι έρχονται στή ζωή σου, σάν ευλογία, καί κάποιοι σάν μαθήματα... *Μητέρα Τερέζα



... βέβαια και τα μαθήματα ευλογία είναι... 

φαντάζεστε να μην ήθελε κανείς να μας διδάξει??

                                                                       
                                                                              φ.Ρ




^----------------------------^






Η Agnes Gonxha Bojaxhiu, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στα Σκόπια το 1910και σε ηλικία δώδεκα μόλις ετών ήταν σίγουρη ότι ο σκοπός για τον οποίο ήρθε στον κόσμο ήταν να διαδώσει την αγάπη για τον Ιησού και να βοηθήσει τους συνανθρώπους της. Στα δεκαοχτώ της έφυγε από την οικογένειά της και έγινε μέλος στις «Αδελφές του Λορέτο», μιας ιρλανδικής σχολής καλογριών που πραγματοποιούσε ιεραποστολή στην Ινδία. Έπειτα από μερικούς μήνες βασικής εκπαίδευσης στο Δουβλίνο ταξίδεψε για την Ινδία όπου και άρχισε επισήμως το ιεραποστολικό της έργο.
Από το 1931 έως το 1948 η Μητέρα Τερέζα δίδαξε στην ΚαλκούταΌμως, η φτώχεια και η δυστυχία που μάστιζε την Ινδία δεν μπορούσε να την αφήσει ασυγκίνητη. Έτσι, το 1948 πήρε άδεια από τους ανωτέρους της προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της εκτός μονής, στις φτωχογειτονιές της Ινδίας. Με ελάχιστους πόρους εγκαινίασε ένα ανοιχτό σχολείο για τα άπορα παιδιά της Καλκούτα ενώ σύντομα βρήκε συμπαράσταση από εθελοντές και χορηγούς που της έδωσαν την δυνατότητα να επεκτείνει το πεδίο δράσης της.
Το 1950 δημιούργησε το δικό της «τάγμα», τις «Ιεραποστολές Φιλανθρωπίας» έργο του οποίου ήταν να αγαπάει και να φροντίζει όσους ήταν στο περιθώριο της ζωής.
Το φιλανθρωπικό της έργο έχαιρε παγκόσμιας αναγνώρισης και βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης(1971) από τον Πάπα Ιωάννη XXIII. Το  1972 τιμήθηκε με το Βραβείο Νεχρού για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης. Απεβίωσε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997.

η πληροφορία από : http://www.pragmatikotita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου