Σελίδες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ




του Andrew Gardner, ερευνητή της Διεθνούς Αμνηστίας της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη
Τη Δευτέρα το βράδυ, ένας άνδρας πήγε στην πλατεία Ταξίμ και απλά στάθηκε σιωπηλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη βία εκεί. Το ίδιο βράδυ, πολλοί άλλοι άνθρωποι ακολούθησαν και έκαναν το ίδιο.
Μερικοί άνθρωποι τώρα φορούν ακουστικά, χορεύουν με μουσική που κανένας άλλος δεν μπορεί να ακούσει, ή ενώνουν τα χέρια τους και χορεύουν σιωπηλά έναν παραδοσιακό τουρκικό χορό. Μετά από όλη την επιθετικότητα των τελευταίων εβδομάδων, πρόκειται για μια πολύ παθητική στάση, όμως επίσης και για μια πολύ αποτελεσματική και δημιουργική διαμαρτυρία.
Η αστυνομία συνέλαβε 16 ανθρώπους και τους άφησε ελεύθερους έπειτα από μερικές ώρες. Η ακινησία δεν είναι έγκλημα σε κανέναν ποινικό κώδικα, οπότε αυτό δείχνει πόσο αυθαίρετες είναι οι κρατήσεις των τελευταίων εβδομάδων -γίνονται απλώς για εκφοβισμό.
Διαγραφή μηνυμάτων στο Facebook και τοTwitter
Τα κοινωνικά μέσα είναι πολύ σημαντικές πηγές πληροφοριών καθ’ όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων, κυρίως γιατί πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης φοβούνται την κυβέρνηση και αυτολογοκρίνονται. Την περασμένη Κυριακή, ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε ότι οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης θα διερευνηθούν.
Έτσι, τώρα ο κόσμος πανικοβάλλεται, και προσπαθεί να σβήσει πράγματα από το Twitter και το Facebook. Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ένα νέο νόμο για τη ρύθμιση της κοινωνικής χρήσης των μέσων ενημέρωσης -δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες ακόμα, αλλά πρόκειται σαφώς για μια απειλή....[...]
η συνέχεια τού άρθρου ΕΔΩ :http://www.amnesty.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου