Υλικά για 4 άτομα
- 500γρ. σπαγγέτι
- 3 ματσάκια μαϊντανό
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 100ml ελαιόλαδο
- 60ml κρέμα γάλακτος
- 50ml νερό
- 20γρ.κουκουνάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι(προαιρετικά)
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τον μαϊντανό και τον βασιλικό και αφαιρούμε από τα ματσάκια τα χοντρά κοτσάνια. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το κουκουνάρι, το νερό και τη ζάχαρη. Τα αλέθουμε καλά ώστε να μην υπάρχουν καθόλου κομματάκια. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα μας και εάν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και το πιπέρι (όσο θέλουμε).Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι κατά τα 2/3 (να κρατάνε λίγο).Σε ένα τηγάνι βάζουμε την pesto και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Εάν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον παρμεζάνα.
Πλένουμε καλά τον μαϊντανό και τον βασιλικό και αφαιρούμε από τα ματσάκια τα χοντρά κοτσάνια. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το κουκουνάρι, το νερό και τη ζάχαρη. Τα αλέθουμε καλά ώστε να μην υπάρχουν καθόλου κομματάκια. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα μας και εάν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και το πιπέρι (όσο θέλουμε).Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι κατά τα 2/3 (να κρατάνε λίγο).Σε ένα τηγάνι βάζουμε την pesto και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Εάν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον παρμεζάνα.
Tips:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου