συστατικά :
- 6 μπούτια κοτόπουλου ή κοπανάκια ή κοτόπουλο
κομμένο σε κομμάτια
- 6 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
- 6 ροδέλες ντομάτας...
- 3 πιπεριές χρωματιστές σε κυβάκια
- 3 πατάτες σε φέτες λεπτές
- 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- λίγη ρίγανη φρέσκια ή ξερή
- 6 κ.σ. λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- τυρί ρεγκάτο ή άλλο κίτρινο τυρί σε μπαστουνάκι (προαιρ.)
- λαδόκολλες αδιάβροχες
οδηγίες :
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κοπανάκια. Κάνουμε μία τρύπα σε κάθε μπούτι από το κάτω μέρος και μπήγουμε από μία σκελίδα σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο.
Σε άλλο μπολ αλατοπιπερώνουμε τις πατατούλες.
Σε άλλο μπολ αλατοπιπερώνουμε τις πατατούλες.
- Βάζουμε τα μπούτια σε ένα μπώλ και προσθέτουμε το λάδι,
τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε έξι φύλλα λαδόκολλας στον πάγκο και βάζουμε πάνω τους,
τις ροδέλες από τις πατάτες και από ένα μπούτι ή 2 κοπανάκια.
Βάζουμε από πάνω τις πιπεριές και μία ροδέλα ντομάτας που την
αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και λίγη ρίγανη, επίσης και το τυρί ,
αν χρησιμοποιήσουμε.
τις ροδέλες από τις πατάτες και από ένα μπούτι ή 2 κοπανάκια.
Βάζουμε από πάνω τις πιπεριές και μία ροδέλα ντομάτας που την
αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και λίγη ρίγανη, επίσης και το τυρί ,
αν χρησιμοποιήσουμε.
- Κλείνουμε τις λαδόκολλες, σε πουγκιά και τα δένουμε με
λίγο σπάγκο μαγειρικής.
λίγο σπάγκο μαγειρικής.
- Βάζουμε τα πουγκιά σε ένα ταψί και καλό είναι από κάτω να
βάλουμε μια λαδόκολλα για να μην τρέξουν τυχόν ζουμιά και τα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς
για 1 ώρα και 20 λεπτά.
βάλουμε μια λαδόκολλα για να μην τρέξουν τυχόν ζουμιά και τα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς
για 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε ζεστά και αφήνουμε το καθένα να ανοίξει
το δικό του πουγκί και να ευωδιάσει ο τόπος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου