Ζύμη Φλόρα :
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 70 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ,σ. ρούμι
Γέμιση :
- 125 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
- 70 γρ. καρύδια
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 3 αυγά
- 3 1/2 κ,σ. άχνη ζάχαρη
οδηγίες :
- Κάνουμε τη ζύμη Φλόρα και αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26αρα
- Ανάβουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς
- Ανοίγουμε την Φλόρα και την βάζουμε στην φόρμα
- Προσέχουμε η ζύμη να είναι και στα πλάγια για να μην μας φύγει στο
ψήσιμο η γέμιση και την τρυπάμε με ένα πιρούνι καλά
ψήσιμο η γέμιση και την τρυπάμε με ένα πιρούνι καλά
- Βάζουμε τα κάστανα και τα καρύδια μέσα, απλωμένα παντού
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί
- Ρίχνουμε και την κουβερτούρα μέσα σε κομματάκια κομμένη,
αφήνουμε να λιώσει και να κρυώσει
αφήνουμε να λιώσει και να κρυώσει
- Στην λεκάνη του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τα χτυπάμε και ρίχνουμε την άχνη
- Προσθέτουμε σιγά- σιγά και την κρέμα κουβερτούρα
- Την ρίχνουμε επάνω στα κάστανα και τα καρύδια, το ανακατεύουμε λίγο
από κάτω προς τα πάνω και το ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 30 λεπτά
από κάτω προς τα πάνω και το ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 30 λεπτά
- Μετά το βάζουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε άλλα 15-20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου