Σελίδες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τάρτες σοκολατένιες με γέμιση σοκολάτας - κρέμας

Τάρτες σοκολατένιες με γέμιση σοκολάτας - κρέμας

Υλικά
-190 γρ. αλεύρι
-25 γρ. κακάο κοσκινισμένο...


-125 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
-80 γρ. ζάχαρη
-1 κρόκος αβγού
-1 κουτ. σούπας νερό κρύο
-ζάχαρη για την κρούστα του γλυκού
Για τη σοκολατένια κρέμα
-75 γρ. σοκολάτα (70% κακάο)
-60 ml κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικης
-75 γρ. ζάχαρη
-160 ml γάλα
-1 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
-2 κουτ. σούπας νερό ζεστό
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-3 κρόκοι αβγών
-2 κουτ. σούπας αλεύρι
-125 ml κρέμα γάλακτος
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σοκολατένια κρέμα λιώνοντας τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος 
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη. 

*Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 
Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλεύρι (κρατώντας 2 κουταλιές ζάχαρη). 
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό. Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια, τον καφέ και 
τη ζάχαρη που κρατήσαμε σε μέτρια φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα. 
Αδειάζουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα με το γάλα το μείγμα των αβγών και 
συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για 2 λεπτά μέχρι να πήξει. 
Αφήνουμε να κρυώσει και παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. 
Μόλις κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής, ενσωματώνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας 
απαλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο. 
Ετοιμάζουμε τη ζύμη χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης. 
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 φόρμες για τάρτα (διαμ. 8,5 εκ). 
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, κόβουμε κύκλους διαμέτρου 11 εκ., 
τους στρώνουμε στις φόρμες, καλύπτουμε με λαδόκολα, γεμίζουμε με όσπρια 
και ψήνουμε για 10 λεπτά και άλλα 6-8 αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολα. 
Γεμίζουμε τις κρύες τάρτες από κάτω με την κρέμα σοκολάτας και απο πάνω με 
την κρέμα ζαχαροπλαστικής. 
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την καίμε με καμινέτο μέχρι να καραμελώσει. 
thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου