συστατικά :
- 400 γρ. αμυγδαλόπαστα
- 80 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα...
- 1 σφινάκι κονιάκ
- 400 γρ. κουβερτούρα
- καρύδια μισά, για την γαρνιτούρα
οδηγίες :
1- Ανακατεύουμε την αμυγδαλόπαστα με το κονιάκ και τα καρύδια
Ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο, σχεδόν 1 πόντο και
κόβουμε σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια
κόβουμε σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια
2 - Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσει, αφήνουμε πολύ λίγο να κρυώσει
3 - Παίρνουμε με ένα πιρουνάκι ένα κομμάτι και το βουτάμε στην κουβερτούρα
4 - Τα βάζουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν και βάζουμε επάνω το μισό καρύδι
Σε όσους δεν αρέσει η αμυγδαλόπαστα...
ας κάνουν αυτή την συνταγή
- 150 γρ. καρύδια αλεσμένα
- 150 γρ. άχνη
- 2 κ,σ. λικέρ κεράσι
- 150 γρ. σοκολάτα
- 15 καρύδια
- Ανακατεύουμε την άχνη τα αλεσμένα καρύδια και το λικέρ
- Με τα χέρια μας κάνουμε 30 μικρά σοκολατάκια στρογγυλά
- Λιώνουμε την σοκολάτα
- Παίρνουμε με ένα ξυλάκι ένα σοκολατάκι και το βουτάμε στην σοκολάτα
- Το βάζουμε σε μια σχάρα για να στραγγίσει και βάζουμε επάνω μισό καρύδι ή
το γαρνίρουμε με άσπρη σοκολάτα και μετά βάζουμε και το καρύδι επάνω.
*το διάβασα εδώ : mageirikesdiadromes
ας κάνουν αυτή την συνταγή
- 150 γρ. καρύδια αλεσμένα
- 150 γρ. άχνη
- 2 κ,σ. λικέρ κεράσι
- 150 γρ. σοκολάτα
- 15 καρύδια
- Ανακατεύουμε την άχνη τα αλεσμένα καρύδια και το λικέρ
- Με τα χέρια μας κάνουμε 30 μικρά σοκολατάκια στρογγυλά
- Λιώνουμε την σοκολάτα
- Παίρνουμε με ένα ξυλάκι ένα σοκολατάκι και το βουτάμε στην σοκολάτα
- Το βάζουμε σε μια σχάρα για να στραγγίσει και βάζουμε επάνω μισό καρύδι ή
το γαρνίρουμε με άσπρη σοκολάτα και μετά βάζουμε και το καρύδι επάνω.
*το διάβασα εδώ : mageirikesdiadromes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου