Σελίδες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Λαζάνια με κοτόπουλο, κολοκύθα και πέστο

Λαζάνια με κοτόπουλο, κολοκύθα και πέστο

Υλικά
-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένα
-4 κουτ. σούπας λάδι...


-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 κουτ. σούπας αλεύρι
-600 ml ζωμό κότας
-500 γρ. μασκαρπόνε
-200 γρ. πέστο βασιλικού έτοιμο
-700 γρ. κολοκύθα σε κύβους
-λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
-12 λαζάνια
-2-3 κουτ. σούπας γάλα
-150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-50 γρ. κουκουνάρι
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε βαθύ τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι για 5 λεπτά. 
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη. 
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε με τις άλλες 2 κουταλιές λάδι 
μέχρι να πάρει χρώμα. 

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ξαναβάζουμε το κρεμμύδι στο κοτόπουλο, 
προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. 
Τελειώνουμε με το μισό μασκαρπόνε και το πέστο, ανακατεύοντας καλά. 
Βράζουμε την κολοκύθα σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει, τη σουρώνουμε 
και τη λιώνουμε σε μπλέντερ ή με πιρούνι, προσθέτοντας αλάτι, 
πιπέρι και μοσχοκάρυδο. 

Αλείφουμε ένα ταψί 20x30 εκ. με λάδι και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα 
με το κοτόπουλο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. 
Σκεπάζουμε με 4 λαζάνια και μετά με τον πουρέ της κολοκύθας 
και πάλι παρμεζάνα. 
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, παρμεζάνα και τελειώνουμε 
με τα τελευταία λαζάνια. 
Διαλύουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε με το γάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα 
που μπορεί να απλωθεί. 
Το απλώνουμε στο ταψί και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα 
και το κουκουνάρι. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά. 

Το σερβίρουμε χλιαρό. thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου