Υλικά
*για 2 μεσαίες πίτσες
*για 2 μεσαίες πίτσες
*Για τη ζύμη
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ζύμωμα
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 3 κ.σ. XV ελαιόλαδο....
- 1 κ.τ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ζύμωμα
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 3 κ.σ. XV ελαιόλαδο....
- 1 κ.τ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
Για την πίτσα
- 8 σπαράγγια από τη μέση κι επάνω κομμέ να σε φέτες,
αν είναι πολύ παχιά –μπορείτε να τα ζεματίστε (blanch)
- 4 φλ. φρέσκιες μορχέλες ή 30g αποξηραμένες
- 6 κ.σ. XV ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 λευκά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες δαχτυλίδια
- 2 φέτες ζαμπόν καπνιστό ή κανονικό
- 1 φλ. τυρί φοντίνα τριμμένο
- ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
- 8 σπαράγγια από τη μέση κι επάνω κομμέ να σε φέτες,
αν είναι πολύ παχιά –μπορείτε να τα ζεματίστε (blanch)
- 4 φλ. φρέσκιες μορχέλες ή 30g αποξηραμένες
- 6 κ.σ. XV ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 λευκά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες δαχτυλίδια
- 2 φέτες ζαμπόν καπνιστό ή κανονικό
- 1 φλ. τυρί φοντίνα τριμμένο
- ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγειά σε 1½ φλ. χλιαρό νερό.
Ρίξτε μέσα και ανακατώστε 2 φλ. αλεύρι και το ελαιόλαδο.
- Σκεπάστε με υγρή πετσέτα και αφήστε το σ’ ένα ζεστό μέρος
για καμιά ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
- Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε.
- Ζυμώστε με την ψυχή σας για 5’, μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαλακό.
Είναι μια χαρά άσκηση για τα χέρια.
*Αφήστε το ζυμάρι για 10’ να ξεκουραστεί πριν το πλάστε
ή το βάλετε στη συντήρηση για αργότερα.
- Σ’ ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε
το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Αλατοπιπερώστε και σοτάρετέ το μέχρι να καραμελώσει, περίπου 30’.
- Αφήστε το λίγο να κρυώσει πριν το χρησιμοποιείστε.
*Προθερμάνετε το φούρνο στο maximum και τοποθετείστε
μέσα (ιδανικά) μια πέτρα για ψήσιμο πίτσας ή ένα κατάλληλο ταψί.
- Σοτάρετε τις μορχέλες στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε
και προσθέστε και τα κρεμμύδια σε φέτες-δαχτυλίδια.
- Συνεχίστε για 1’ και αφήστε τα λίγο να κρυώσουν.
Πλάστε το ζυμάρι σε 2 πίτσες, απλώστε πάνω τους τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το ζαμπόν, την παρμεζάνα, τις μορχέλες, τη φοντίνα και τα σπαράγγια.
- Βάλτε τις πίτσες πάνω στη καυτή επιφάνεια που ετοιμάσατε στο φούρνο
και ψήστε τις για περίπου 20’ μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
*Ψεκάστε τις με λίγο ελαιόλαδο
και ρίξτε τις φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Ρίξτε μέσα και ανακατώστε 2 φλ. αλεύρι και το ελαιόλαδο.
- Σκεπάστε με υγρή πετσέτα και αφήστε το σ’ ένα ζεστό μέρος
για καμιά ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
- Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε.
- Ζυμώστε με την ψυχή σας για 5’, μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαλακό.
Είναι μια χαρά άσκηση για τα χέρια.
*Αφήστε το ζυμάρι για 10’ να ξεκουραστεί πριν το πλάστε
ή το βάλετε στη συντήρηση για αργότερα.
- Σ’ ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε
το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Αλατοπιπερώστε και σοτάρετέ το μέχρι να καραμελώσει, περίπου 30’.
- Αφήστε το λίγο να κρυώσει πριν το χρησιμοποιείστε.
*Προθερμάνετε το φούρνο στο maximum και τοποθετείστε
μέσα (ιδανικά) μια πέτρα για ψήσιμο πίτσας ή ένα κατάλληλο ταψί.
- Σοτάρετε τις μορχέλες στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε
και προσθέστε και τα κρεμμύδια σε φέτες-δαχτυλίδια.
- Συνεχίστε για 1’ και αφήστε τα λίγο να κρυώσουν.
Πλάστε το ζυμάρι σε 2 πίτσες, απλώστε πάνω τους τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το ζαμπόν, την παρμεζάνα, τις μορχέλες, τη φοντίνα και τα σπαράγγια.
- Βάλτε τις πίτσες πάνω στη καυτή επιφάνεια που ετοιμάσατε στο φούρνο
και ψήστε τις για περίπου 20’ μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
*Ψεκάστε τις με λίγο ελαιόλαδο
και ρίξτε τις φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου