Σελίδες

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Σουβλάκι με σύκο, γκοργκοντζόλα και προσούτο



Υλικά

-12 σύκα φρέσκα....

-12 φέτες προσούτο
-250 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
-balsamico
Eκτέλεση
- Aνοίγουμε τα σύκα από τη μία πλευρά τους, 
τοποθετούμε ένα κομμάτι γκοργκοντζόλα και πασπαλίζουμε 
με λίγο φρέσκο θυμάρι. 
- Κλείνουμε ξανά τα σύκα για να αποκτήσουν το αρχικό τους σχήμα 
και τα τυλίγουμε με μία φέτα προσούτο. 
- Περνάμε σε κάθε σουβλάκι από δύο σύκα φροντίζοντας 
να συγκρατήσουμε τις άκρες του αλλαντικού σταθερές.

- Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 περίπου λεπτά 
από την κάθε πλευρά. 
Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο balsamico.

Tip: 
Οταν θέλουμε να ψήσουμε μαλακά φρούτα στο γκριλ, 
είναι πολύ καλή ιδέα να τα περνάμε σε πλατύ 
μεταλλικό σουβλάκι έτσι ώστε να μπορούμε 
να τα γυρίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν χρειάζεται να το γυρίσουμε 
αν φοβόμαστε ότι τα σύκα θα αποχωριστούν από το σουβλάκι.
 thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου