Σελίδες

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Σουβλάκι με μήλο, λουκάνικο και τυρί

Σουβλάκι με μήλο, λουκάνικο και τυρί

Υλικά

-1 μήλο πράσινο καθαρισμένο
-250 γρ. χαλούμι
-350 γρ. λουκάνικο χωριάτικο....

-1 κουτ. γλυκού μέλι
-1 κουτ. σούπας ξίδι
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
-4 καλαμάκια για σουβλάκι
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βάζουμε το τυρί σε νερό και το αφήνουμε να μουσκέψει για 1 ώρα περίπου. 
- Κάνουμε το ίδιο και με τα 4 καλαμάκια για τα σουβλάκια. 
- Κόβουμε το τυρί, το λουκάνικο και το μήλο σε μεγάλους κύβους. 
- Ετοιμάζουμε τη φωτιά στην ψησταριά ή προθερμαίνουμε 
τον φούρνο στους 200°C. 

- Bάζουμε σε μπολ το κρασί, το μέλι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι 
και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. 
- Περνάμε εναλλάξ στο σουβλάκι το τυρί, το μήλο και το λουκάνικο. 
- Τα αλείφουμε με πινέλο με λίγη από τη σάλτσα που φτιάξαμε 
και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. 

- Τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά 
και τα σερβίρουμε. 

*Αν τα ψήσουμε στον φούρνο, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί 
σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
 thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου