Χρειαζόμαστε:
- 8 μεγάλα ωραία ξερά σύκα
- 8 φρεσκοκομμένα (όψιμα άσπρα κατά προτίμηση) σύκα
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 6 κουταλιές ζάχαρη ...*3 για τη γέμιση με την καρυδόψιχα, *3 για το σιρόπι)
- ½ φλιτζάνι νερό
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- λίγες σταγόνες ροδόσταμου
Στην πιατέλα μας θα στρώσουμε την κατάλληλη στιγμή τα φρέσκα σύκα μας.
*Προσεχτικά ξεφλουδισμένα
*γιαγιά Ουρανία:
«Θα πλύνωμε μερικά (ξερά) σύκα και θα τα βάλωμε σε χλιαρό νερό
δια να μαλακώσουν.
Έπειτα θα βγάλωμε τα κοτσάνια και θα τα κουφάνωμε με το δάχτυλό μας.
Έχομε κοπανισμένα καρύδια με ζάκχαρη και τα γεμίζομε, τα τοποθετούμε
σε μια καραβανίτσα με ολίγο σιρόπι αραιό καμωμένο με ροδόνερο
και τα βράζομε σε σιγανή φωτιά έως ότου πιούν το σιρόπι.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου