Σελίδες

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Σαλάτα γλιστρίδα με sauce γιαουρτιού

Σαλάτα γλιστρίδα με sauce γιαουρτιού

Υλικά
- 3 ντομάτες μέτριες κομμένες σε χοντρές φέτες
- ½ κιλό γλιστρίδα (αντράκλα)....

- ½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. σούπας ξερή



*Για τη sauce
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί

- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Aφαιρούμε τα κοτσανάκια από τη γλιστρίδα, αφήνοντας 
μόνο τα φύλλα και τις τρυφερές κορφές της. 
Την πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και την αφήνουμε 
να στραγγίξει καλά. 

- Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας τη γλιστρίδα 
με τις φέτες ντομάτας και τις ελιές. 
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. 
- Στη συνέχεια, χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά για τη sauce μέσα 
σε μπολάκι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. 
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη sauce και σερβίρουμε.
Tip: 
Αντί για γιαούρτι, μπορούμε απλώς να χρησιμοποιήσουμε 
μπόλικο λάδι και ξίδι. 
Το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι εξίσου φίνο και ελαφρύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου