υλικά :
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1-2 κουταλάκια ζάχαρη
- 1-2 κουταλάκια αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι τουτσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
εκτέλεση της συνταγής :
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη
και τα ανακατεύετε.
- Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι μαζί με το βούτυρο και το λάδι.
Μεταφέρετε το μείγμα του γιαουρτιού στη λεκάνη με το αλεύρι και αρχίζετε
να ζυμώνετε μέχρι το μείγμα να απορροφήσει όλο το αλεύρι και να αποκτήσετε
μια συμπαγή ζύμη που δεν κολλάει.
Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε 1 1/2 με 2 ώρες σε δροσερό μέρος (ή ψυγείο).
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί
με αντικολλητικό χαρτί.
Πλάθετε κορδόνια ζύμης και δίνετε σχήματα που σας αρέσουν
(σαλίγκαροι, πλεξούδες κ.λπ.).
Αραδιάζετε τα κουλουράκια στο ταψί και ψήνετε 22'-26', μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν αποθηκεύσετε σε μεταλλικό κουτί.
...τα σπιτικά κουλουράκια και μπισκότα είναι μια θαυμάσια αφορμή να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά πλάθοντας το ζυμάρι παρέα.
icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου