Σελίδες

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Γλύκισμα με ανθότυρο, μπισκότα και αμύγδαλα



ΥΛΙΚΑ: 
*ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 200 γρ. μπισκότα αμυγδάλου
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

- 40 γρ. σταφίδες ξανθιές 
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 250 γρ. ανθότυρο ανάλατο
- 2 κρόκοι και 1 ολόκληρο αυγό
- λίγο αλάτι
- 80γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνη
- 60 ml γάλα φρέσκο
- 300 ml κρέμα γάλακτος 
*ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 125γρ. αμύγδαλα εφιλέ  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
1. Ετοιμάζετε τη βάση του γλυκού ζεσταίνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. 
Τρίβετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο και τις σταφίδες. 
Στρώνετε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή με στεφάνι (για τούρτες) 
ή σε 6 ατομικά φορμάκια.
 Βάζετε στο ψυγείο να παγώσoυν. 
2. Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. 
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία βάζετε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό 
ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα.
 Αφού το μείγμα ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης 
στραγγισμένα καλά, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να γίνει χλιαρό. 
3. Χτυπάτε το ανθότυρο στο μίξερ να γίνει σαν κρέμα και το αναμειγνύετε 
με το μείγμα των αυγών.
 Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα 
για να γίνει σφιχτή σαντιγί και την προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα. 
Αδειάζετε την κρέμα πάνω στη βάση ή στις βάσεις μπισκότου 
και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. 
4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε ελαφρά τα αμύγδαλα 
και τα αφήνετε να κρυώσουν. 

*Πασπαλίζετε το γλυκό με τα αμύγδαλα.

icookgreek.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου