Σελίδες

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

...και... στο κεντρικό Λονδίνο...καρφιά στους δρόμους για να διώχνουν τους άστεγους


Μεταλλικά καρφιά στο έδαφος τοποθετήθηκαν έξω από μια πολυκατοικία στο κεντρικό Λονδίνο για αποτρέπουν του άστεγους να βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο στη γωνία του δρόμου.

Ένοικοι δήλωσαν στην Telegraph πως τα μεταλλικά καρφιά τοποθετήθηκαν για να μην μπορούν να κοιμούνται στο σημείο οι άστεγοι. «Ένας άστεγος κοιμόταν εκεί για περίπου έξι εβδομάδες. Ξαφνικά πριν από δύο εβδομάδες κάποιος τοποθέτησε καρφιά. Υποθέτω για να διώξει τον άστεγο», δήλωσε μία γυναίκα της πολυκατοικίας.
Η φωτογραφία ανέβηκε από χρήστη στο Twitter προκαλώντας οργή, ωστόσο αποδείχτηκε πως μεταλλικά καρφιά είχαν τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία της πόλης μεταξύ άλλων και έξω από ένα κατάστημα Tesco.
«Αντιμετωπίζουν τους άστεγους σαν ζωύφια, σαν περιστέρια», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. Φιλανθρωπικές οργανώσεις ανέφεραν πως τα μεταλλικά καρφιά έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για να διώχνουν τους άστεγους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο Guardian, οι άστεγοι έχουν αυξηθεί σημαντικά στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, και ειδικότερα κατά 36% σε όλη τη Βρετανία και κατά 75% στο Λονδίνο. Πάνω από 6.400 άνθρωποι αναζητούσαν μια γωνιά στους δρόμους του Λονδίνου το περασμένο έτος. Όπως επισημαίνεται ο λόγος είναι η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση, η έλλειψη στέγης και οι περικοπές στις παροχές, ιδιαίτερα στο στεγαστικό επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου