...το ξεπλένουμε με θαλασσινό νερό και ξεκινάμε το λεγόμενο
γούλισμα τρίψιμο δηλαδή, εάν... τόχουμε ψαρέψει ή
τόχουμε αγοράσει φρέσκο απ' αυτόν πού...τόχει ψαρέψει...
Θα αρχίσει να αφρίζει και να σφίγγει με το πέρασμα του χρόνου τριψίματος
Ένα καλά γουλισμενο χταπόδι θα πρέπει να σκίζεται με ευκολία το πλοκάμι του
τραβώντας το με το χέρι.
Αφού ολοκληρώσουμε και αυτή τη διαδικασία και έχουμε ξεπλύνει το χταπόδι μας
το αλείφουμε με λάδι και αυτό για να μην πλησιάσουν έντομα όταν το κρεμάσουμε.
Σκίζουμε με μαχαίρι την κουκούλα του (γκουσα) και τοποθετούμε εσωτερικά και χιαστή καλάμια ώστε να παραμείνει ανοιχτή.
Καλάμια επίσης τοποθετούμε και στα πλοκάμια.θα πρέπει να φροντίσουμε κάθε
σημείο του να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.
Το κρεμάμε για μια μέρα σε ευάερο και ευήλιο εξωτερικό χώρο.
Το ξεκρεμάμε και είναι έτοιμο για μαγείρεμα
...όπως και να το φτιάξουμε...τα αποτελέσματα θα είναι καταπληκτικά...
καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου