Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Μια νόστιμη σαλάτα- αλοιφή για ορεκτικό...Χούμους με ρεβίθια


recipe image

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1,5 κ.γλ. κοφτό κύμινο
  • 1 κ.γλ. κόλιαντρο τριμ. Ξερό
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Λίγο νερό χλιαρό
  • Αλάτι, πιπέρι
Σερβίρισμα
  • Αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
  • Κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • Πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ όλα τα υλικά για το χούμους εκτός από το λάδι, που το ρίχνουμε όσο πολτοποιείται το μείγμα μας με σταθερή ροή.
  2. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηκτό , ρίχνουμε χλιαρό νερό ή περισσότερο λάδι.
  3. Όταν πολτοποιηθεί καλά και γίνει αλοιφή, το βάζουμε σε πιάτο ή μπολ και προσθέτουμε τα καβουρντισμένα κουκουνάρια, λίγο λάδι και την πάπρικα.
  4. Το σερβίρουμε με τις πίτες που έχουμε ψήσει λίγη ώρα στο φούρνο.
                                       
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να ρίξουμε περισσότερο νερό και λιγότερο λάδι, αν θέλουμε να είναι πιο ελαφρύ το χούμους που φτιάξαμε.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από τα ρεβύθια σούπα που έχουμε φτιάξει, αφού τα σουρώσουμε καλά ή από τη ρεβιθάδα που έχουμε φτιάξει.
  • Μπορούμε να βγάλουμε μια ποσότητα από τα ρεβίθια που έχουμε φουσκώσει αποβραδίς και έχουμε βράσει  και είναι έτοιμα. Οπότε φυλάμε τα ρεβίθια στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ορεκτικό μας κάποια άλλη στιγμή.
  • Τα κουκουνάρια τα καβουρντίζουμε ως εξής: Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει, ρίχνουμε τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά , για να μην αρπάξουν. Ανακατεύουμε για κανένα πεντάλεπτο ( χωρίς λάδι) και είναι έτοιμα να περιχύσουμε το χούμους μας.
  • Το χούμους με ψητά καρότα, λέει ο Β. Δρίσκας, είναι εξίσου νόστιμο. Το μόνο που αλλάζουμε είναι τα ρεβίθια και στη θέση τους μπαίνουν καρότα. Αυτά πρέπει  να ψηθούν περίπου για ¾  της ώρας  στο φούρνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου