Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το ροσμπίφ στο φούρνο, ήταν το αγαπημένο φαγητό των προηγούμενων δεκαετιών. Σταθερή αξία μέχρι σήμερα, κυρίως γεμίζει γεύση το τραπέζι της Κυριακής!




recipe image
  • 1 κομμάτι μοσχάρι σπαλονουά ή σπαλομύτα 1600 γρ. (ήταν το δικό μου)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι ή χρωματιστά πιπέρια
  • Λίγη ρίγανη
  • Μερικές κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες


  1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα προτού το βάλουμε στον φούρνο.
  2. Λαδώνουμε με τα χέρια μας το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη ρίγανη.
  3. Το βάζουμε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Βάζουμε το κρέας σε ταψί και στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει καλά στους 240 βαθμούς. Το ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά ακόμα, για μέτριο ψήσιμο. Στο χοντρό μέρος του κρέατος το χρώμα ήταν ροζ.
  5. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά τουλάχιστον και μετά το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ροσμπίφ γίνεται και με κιλότο και με κόντρα φιλέτο που είναι και το ιδανικό.
  • Όλο το μυστικό βρίσκεται στο σωστό ψήσιμο που στο σιγανό του ψήσιμο θέλει 15 λεπτά για κάθε μισό κιλό κρέατος , όταν το θέλουμε μέτριο ψημένο (όπως έχω κάνει εγώ ) και 25 λεπτά αν το θέλουμε καλοψημένο. Το καλύτερο είναι να το ψήνουμε μέτρια που κρατά το ζουμί του και είναι μαλακό και νόστιμο.Το ροσμπίφ φούρνου ταιριάζει με πατάτες φούρνου.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα το κρέας μας με μουστάρδα, σκόρδο τριμμένο ή σκόνη, θυμάρι ή δεντρολίβανο και 1 ποτήρι κρασί. Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ ή σακούλα τροφίμων καλά κλεισμένη και το γυρίζουμε ανα διαστήματα. Όταν θέλουμε να το ψήσουμε το στραγγίζουμε καλά, το σκουπίζουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία που σας είπα πιο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου