Σελίδες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μια σαλάτα και ένα όρεκτικό στο ίδιο πιάτο....


recipe image

  • Άιζμπεργκ
  • Ραντίτσιο
  • Φράουλες ψιλ/νες
  • Κριτσίνια λεπτά
  • Μερικές φέτες καπνιστού σολομού
Σάλτσα
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. ξύδι ή περισσότερο (πρώτα δοκιμή)
  • Μισό πορτοκάλι το χυμό
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • ½ κ.γλυκ. μουστάρδα
  • Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε πολύ καλά και τα χοντροκόβουμε. Τα βάζουμε με μεγάλο μπολ.
  2. Βάζουμε από πάνω τις φράουλες διασκορπισμένες.
  3. Παίρνουμε το κάθε κριτσίνι  το κόβουμε στη μέση και τυλίγουμε διαγώνια ένα κομματάκι καπνιστού σολομού.
  4. Φτιάχνουμε  τη σάλτσα μας βάζοντας όλα τα υλικά μέσα σε ένα βαζάκι με καπάκι  και χτυπώντας το μείγμα καλά.
  5. Όταν είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε τη σάλτσα καλά με τα λαχανικά στο μπολ και μετά σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
  6. Πάνω τοποθετούμε τις φραουλίτσες μας και ακτινωτά βάζουμε τα μπαστουνάκια του σολομού΄.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε τα κριτσίνια με το σολομό να τα βαλουμε και σε ξεχωριστό ποτήρι , όπως εδώ…..που όμως είναι με προσούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου