- Άιζμπεργκ
- Ραντίτσιο
- Φράουλες ψιλ/νες
- Κριτσίνια λεπτά
- Μερικές φέτες καπνιστού σολομού
- 3-4 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. ξύδι ή περισσότερο (πρώτα δοκιμή)
- Μισό πορτοκάλι το χυμό
- 1 κ.σ. άνηθο
- ½ κ.γλυκ. μουστάρδα
- Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε πολύ καλά και τα χοντροκόβουμε. Τα βάζουμε με μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε από πάνω τις φράουλες διασκορπισμένες.
- Παίρνουμε το κάθε κριτσίνι το κόβουμε στη μέση και τυλίγουμε διαγώνια ένα κομματάκι καπνιστού σολομού.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας βάζοντας όλα τα υλικά μέσα σε ένα βαζάκι με καπάκι και χτυπώντας το μείγμα καλά.
- Όταν είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε τη σάλτσα καλά με τα λαχανικά στο μπολ και μετά σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
- Πάνω τοποθετούμε τις φραουλίτσες μας και ακτινωτά βάζουμε τα μπαστουνάκια του σολομού΄.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε τα κριτσίνια με το σολομό να τα βαλουμε και σε ξεχωριστό ποτήρι , όπως εδώ…..που όμως είναι με προσούτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου