Σελίδες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σούπα κολοκύθας Hokkaido, φτιαγμένη με κίτρινη κολοκύθα.


recipe image

  • 500 γρ κολοκύθα
  • 2 καρότα
  • μισό πράσο
  • 1 μέτρια πατάτα
  • ένα κομμάτι τζίντζερ
  •  χυμό από ένα πορτοκάλι
  • κύβο από λαχανικά, ή  σκόνη από λαχανικά ,περίπου ένα κουτάλι σούπας
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 κ.γλ. κοφτό κάρυ
  • Λίγο γάλα
Οδηγίες
               
  1. Καθαρίζουμε και κοβουμε κοματακια την κολοκυθα,τα καροτα,την πατατα και το πρασο.
  2. Βαζουμε το βούτυρο στην κατσαρολα να λιώσει και ρίχνουμε την κολοκυθα και τη ανακατεβουμε με προσοχή, να μην καεί κατω ο πατος. Αν χρειαστεί ακομα λίγο βούτυρο ,βαζουμε λιγο.
  3. Βαζουμε και τα καροτα,τα ανακατεβουμε και αυτα ,με τις πατατες,το τζίντζερ και το πρασο, να σοταρουν καλα,και βαζουμε το κουταλακη καρι (κοφτο)
  4. Ριχνουμε τον χυμο του πορτοκαλιου και ανακατεβουμε καλα. Τους ριχνουμε και τον κυβο λαχανικων, λιγο απο το βραστο νερο, ετσι που να σκεπαστουνε !
  5. Με το νερο θα το παιζετε εσεις, όπως νομίζετε, οχι μονο  με μιας μεσα όλο το νερό,για να μην μας γένη νερουλιαστο,σιγα,σιγα!
  6. Στο τελος βάζετε και λιγο γαλα,οταν θα  εχει αρχίσει να γίνεται  κρεμα.
  7. Θέλει  προσοχή, μην το αφήσετε  μονο του , πιάνει  γρήγορα  και δεν το μυρίζεται, μόνο όταν ειναι αργα. Α θέλουμε το περναμε λίγο, με το μπελτερ και το πολτοποιούμε!
            Λίγα μυστικά ακόμα
                            Θέλει Ψήσιμο 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου