Σελίδες

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μπισκοτάκια μισοφέγγαρα με μαρτίνι


http://mageirikesdiadromes.gr/images/stories/rapidrecipe/th/3294-mpiskotamartini.jpg


  • 200 γρ Βούτυρο
  • 125 γρ Ζάχαρη αχνη
  • 1 ασπραδι
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 Βανίλια, η  από μια μαύρη , τα σπορακια της
  • 220 γρ Αλεύρι
  • 130 γρ κορν φλαουερ  η  νισεστε
  • 4 κουταλάκια του γλυκού Βερμούτ (Martini Bianco Βερμούτ)
  • ξύσμα απο ενα λεμόνι
          Για το γλάσο:
  • 200 γρ αχνη
  • 8 κουταλιές Βερμούτ (Martini Bianco Βερμούτ)
  • Διάφορα για διακόσμηση χοντρό ξύσμα απο λεμόνι η πορτοκαλι η καρύδια η αμύγδαλα χοντροαλεσμενα
          Οδηγίες
  1. Ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και το ανθος η τον νισιστε τα βαζουμε επανω στον πάγκο, πατήστε το κέντρο να κανετε μια λακουβιτσα και ρίχνουμε μέσα το ασπράδι και το μαρτίνι.
  2. Κοβουμε το Βούτυρο σε μικρά κομμάτια το βαζουμε και αυτο επάνω  και ζυμώστε σε μια λεία ζύμη. Την κάνουμε μια μπάλα και τυλιγμένο σε μεμβρανη την βαζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  3. Σε μια λαμαρίνα βαζουμε χαρτί ψησίματος. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε φορμακια σε σχέδιο μισσοφεγγαρο. Ψήστε για 8 -10 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν
  5. Ανακατευουμε το Martini και τη ζάχαρη αχνη και με ενα πινελο γλασαρουμε τα μπισκότα και γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού ή  με οτι αλλο θελουμε και εχουμε στο σπίτι μας.
                                                        
 

Εγώ εφτιαξα και μια δόση με το κρασι Σαντορίνης Vinsanto ,
και μου έγιναν πολυ ωραία και στην γεύση εξαιρετικά
Τα διατηρούμε σε κουτί για μπισκότα


... ευχαριστούμε Ηλιάννα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου