Σελίδες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα...ένα πιάτο που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα πιο επίσημο τραπέζι. Είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμο. Μαζί με μια σαλάτα σε καλαθάκι παρμεζάνας θα είναι ότι πρέπει. Το κρασί να είναι εκλεκτό!


recipe image

  • 2 ολόκληρα φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα στα 2 το καθένα ή 4 κομμάτια φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1-2 φλ/νια σπανάκι αχνισμένο και στημένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ένα τέταρτο μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
  • 3-4 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένες στο μούλτι
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 αυγό για το άλειμμα

    Για τη σάλτσα
  • Μερικά λαχανικά που βρίσκονται στο ψυγείο μας, όπως καρότο, σέλινα, κρεμμύδια, κολοκύθια κ.α.
  • 1 ντομάτα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γλ. αλεύρι
  • ½ φλ/νι κρασί κόκκινο
  • ½ φλ/νι ζωμό κρέατος
  • Πιπέρι σε κόκκους,αλάτι
Οδηγίες
                                     


Για τη σάλτσα

Βάζω στο τηγάνι λίγο βούτυρο και τα χοντροκομμένα μου λαχανικά για τη σάλτσα 
να σοταριστούν πολύ καλά περίπου 10΄,αργότερα ρίχνω τη δάφνη και το πιπέρι.
Ραντίζω πάνω στο λαχανικά το αλεύρι να πάει παντού, ανακατεύω και σβήνω με 
το κρασί και το ζωμό.
Το αφήνω να βράσει κανένα 20λεπτο σε χαμηλή φωτιά, αν χρειάζεται προσθέτω λίγο νεράκι.
Στη συνέχεια σουρώνω τα λαχανικά και παίρνω το ζουμί που θα μου χρειαστεί 
να ραντίσω το φιλέτο μου κατά το σερβίρισμα.
---------------------------------------------
Για το φιλέτο
  1. Σοτάρω το φιλέτο με λίγο βούτυρο, το αλατοπιπερώνω και το βγάζω από το τηγάνι.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρω το σπανάκι με το σκόρδο και το λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι για 5-7 λεπτά και είναι έτοιμο. Το σπανάκι δεν το βράζω (εσείς αν θέλετε κάντε το)αλλά το αχνίζω μέσα σε κατσαρόλα χωρίς νερό, μόνο του, με κλειστό καπάκι να μαραθεί πρώτα, και μετά ανοίγω το καπάκι και αφήνω να εξατμιστεί το υγρό του σε δυνατή φωτιά). Το αφήνουμε στην άκρη να περιμένει.
  3. Σε άλλο τηγάνι βάζω λίγο βούτυρο και σοτάρω τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, θυμάρι και στο τέλος προσθέτω και το τριμμένο ψωμί για να τραβήξει τα υγρά των μανιταριών. Το αφήνω και αυτό στην άκρη.
    ------------------------------------------
          Συναρμολόγηση
  1. Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας του εμπορίου με τον πλάστη να γίνει πιο λεπτό και το χωρίζω στα 4.
  2. Στο καθένα κομμάτι σφολιάτας βάζω: κάτω μανιτάρια, μετά το φιλέτο και πάνω το σπανάκι. Στο τέλος βάζω ένα μικρό κομματάκι στην κορυφή ψωμί.
  3. Κλείνω καλά τη σφολιάτα σε δεματάκι και τη βάζω σε ταψί. Το ίδιο κάνω και για τα υπόλοιπα 3 κομμάτια σφολιάτας. Τα βάζω στο ταψί του φούρνου.
  4. Τα αλείφω με το αυγό και τα ψήνω στους 180ο βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  5. Όταν είναι να τα σερβίρω, κόβω το κάθε δεματάκι φιλέτου στη μέση, περιχύνω με σάλτσα και σερβίρω με τηγανιτές πατάτες.
    ----------------------------------------------
    Τηγανίτες πατάτας Ανακατεύω βρασμένη πατάτα με αυγό, λίγο αλεύρι, τυρί παρμεζάνα, αλατοπίπερο και πλάθω τηγανίτες. ... νά γίνει ένα ζυμάρι αρκετά σφιχτό ψήνω στό τεφάλ μέχρι νά ροδίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου