ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5-6 πατάτες κομμένες σε ότι σχήμα θέλετε2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι γλυκό κρασί σαμιώτικο για το σβήσιμο
1 κουτί ντοματάκια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι -πιπέρι-Ελαιόλαδο
Σωτάρουμε σε Ελαιόλαδο στην
κατσαρόλα μας τις πατάτες και το κρεμμύδι..
Ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ .
Ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε
να πάρει μια βράση.
Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μια ώρα περίπου,
μέχρι να μελώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Βολεύει να χρησιμοποιήσετε κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια για να μπεί κατευθείαν
από το μάτι της κουζίνας σας στον φούρνο.
*αναδημοσιευση από :
http://koykoycook.gr/?p=4485
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου