Σελίδες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Είτε έχετε ήδη επιχείρηση είτε θέλετε να ξεκινήσετε τώρα τη δική σας δουλειά, είναι η κατάλληλη περίοδος για να αξιοποιήσετε τα επιδοτούμενα προγράμματα και να διεκδικήσετε χρηματοδότηση 100%. Πώς θα το πετύχετε;




Με το συνδυασμό δύο διαφορετικών προγραμμάτων που θα δώσουν λύση
στο πρόβλημα της έλλειψης ρευστού.
Συνδυάζοντας τα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ που δίνουν επιδότηση έως 60%
με ευνοϊκό δάνειο από το ΕΤΕΑΝ για το υπόλοιπο της επένδυσης,
μπορείτε να αντλήσετε το σύνολο των κεφαλαίων που χρειάζεστε.

pws-na-parete-100-xrhmatodothsh-gia-thn-epixeirhsh-sas

Τα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ ξεκινούν στις 25 Φεβρουαρίου 2013
και επιχορηγούν νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου, μεταποίησης, τουρισμού και παροχής υπηρεσιών. Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 40% έως 60% ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει η επιχείρηση.
Το ποσό που θα πάρετε ως επιδότηση ξεκινάει από τις €8.000 και μπορεί να φτάσει τις €180.000 για συνολική επένδυση από €20.000 έως €300.000.
Κατά την υποβολή αίτησης, δεν χρειάζεται να τεκμηριώσετε αν έχετε διαθέσιμα ή όχι τα υπόλοιπα χρήματα για να καλύψετε τη δική σας συμμετοχή. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος. Τα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ σας δίνουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να αποκτήσετε το υπόλοιπο απαιτούμενο κεφάλαιο με τραπεζικό δάνειο μέσω του ταμείου ΕΤΕΑΝ.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΤΕΑΝ προσφέρονται σε συνεργασία με τράπεζες σε όλη τη χώρα. Προσφέρουν λύσεις όπως επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης. Το επιτόκιο που τελικά θα πληρώσει η επιχείρησή σας, καθώς και οι εξασφαλίσεις που ζητούνται από τις τράπεζες, είναι μειωμένα έως 50%. Προτείνεται να κάνετε μια έρευνα αγοράς σε διαφορετικές τράπεζες, καθώς οι επί μέρους όροι μπορεί να ποικίλουν.

Έτσι, για παράδειγμα, μια μικρή βιοτεχνία στην Αττική χρειάζεται ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Υποβάλλει πρόταση στα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό €80.000.
Στην Αττική το ποσοστό επιδότησης είναι 50%, άρα, εφόσον η πρόταση εγκριθεί,
η επιχείρηση θα λάβει €40.000 επιχορήγηση.
Με την έγκριση στα χέρια της, η επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί στην τράπεζα που συνεργάζεται και να ζητήσει χρηματοδότηση μέσω ΕΤΕΑΝ για το υπόλοιπο ποσό των €40.000.
Προτείνουμε η αίτηση στο ΕΤΕΑΝ να γίνει αφού λάβετε έγκριση από τα ΠΕΠ,
καθώς αυτή τη στιγμή οι δανειοδοτήσεις είναι πολύ «σφιχτές», η έγκριση όμως θα σας δώσει διαπραγματευτική ισχύ κατά τις συζητήσεις σας με την τράπεζα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ θα βρείτε στο antagonistikotita.gr
και για τα ευνοϊκά δάνεια από το ΕΤΕΑΝ στο etean.gr και την τράπεζά σας.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση δεν επιστρέφεται, εισρέει ως δωρεάν χρήμα στην επιχείρηση,
ενώ το δάνειο αποπληρώνεται στην τράπεζα, με επιτόκιο ιδιαίτερα χαμηλό,
και άλλους ευνοϊκούς όρους.
Με το συνδυασμό των δύο προγραμμάτων, ΠΕΠ και ΕΤΕΑΝ,
θα επιτύχετε 100% χρηματοδότηση της επιχείρησής σας.
Πηγή: epidotisimag.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου