Σελίδες

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σουφλέ με λεμόνι


Το όνομά του προέρχεται από τη μετοχή του γαλλικού ρήματος souffler, που σημαίνει «αναπνέω» και παραπέμπει στο αφράτο φαγητό που σερβίρεται συνήθως σε πορσελάνινο ατομικό σκεύος. Το σουφλέ φτιάχνεται



Υλικά ------- >

Σουφλέ με λεμόνι 

- 20 ml γάλα αποβουτυρωμένο
- ¾ φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. λιμοντσέλο (λικέρ λεμονιού)
- 1 κρόκος αυγού
- 4 ασπράδια αυγού
- ½ κ.γ. βανίλια σε σκόνη
- ξύσμα από δύο λεμόνια (ακέρωτα)
- 1 ½ κ.σ. κορν φλάουρ
- Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
- Βούτυρο και αλεύρι (για τις φόρμες)

Εκτέλεση---------->

  Σε ένα βαθύ σκεύος διαλύετε το κορν φλάουρ στο γάλα 

και έπειτα ρίχνετε τον κρόκο, 

τη βανίλια, το ξύσμα και το λικέρ. 

Ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε άλλο μπολ τοποθετείτε τα ασπράδια και τη ζάχαρη

και τα χτυπάτε καλά, έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα. 

Ενώνετε τα δύο μείγματα μεταξύ τους, ανακατεύετε απαλά και μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια, τα οποία προηγουμένως έχετε βουτυρώσει και έχετε πασπαλίσει με αλεύρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10' περίπου. 

Πασπαλίζετε τα σουφλέ με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και τα σερβίρετε χλιαρά.

 

elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου