Σελίδες

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

H "περιπέτεια" του ελληνικού κρασιού στην Κίνα









Είκοσι οινοποιητικές εταιρείες ταξιδεύουν ήδη το ελληνικό κρασί στη μακρινή Κίνα, όπου η ζήτηση για ποιότητα και δυνατό brand βαίνει διαρκώς αυξανόμενη. Αν και η διείσδυση του ελληνικού κρασιού στην κινεζική αγορά είναι ακόμη αργή και οι μέχρι τώρα συμφωνίες βασίζονται κυρίως στο μεράκι των ελληνικών εταιρειών, οι προβλέψεις για φέτος δείχνουν αύξηση των εξαγωγών πάνω από 60%.

Η συνεχιζόμενη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης οίνου, η «αναγκαστική» στροφή των Ελλήνων καταναλωτών προς το χύμα κρασί και η ανάγκη εύρεσης νέων πηγών εσόδων ήταν αρκετά για να στρέψουν πολλές εταιρείες το βλέμμα προς την Κίνα.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, τους πρώτους δέκα μήνες του 2012 οι συνολικές ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 58,67%, με το ελαιόλαδο και το κρασί να σημειώνουν συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2011 αύξηση 54% και 30% αντίστοιχα.

Η διαδρομή του ελληνικού κρασιού στην Κίνα χαρακτηρίζεται σταθερή και πολύ προσεκτική, όπως λένε επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στην κινεζική αγορά. Βασίζεται δε, όπως υποστηρίζουν, κυρίως στο όραμα και στο πείσμα των Ελληνικών επιχειρήσεων.
( ... )

... η συνέχεια ΕΔΩ : capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου