Σελίδες

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

... γευστικές σαλάτες του χειμώνα με λάχανο






Υλικά για 6 άτομα
1/2 άσπρο λάχανο, 1/4 κόκκινο λάχανο, 3 καρότα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, μερικά κλωνάρια μαϊντανό
1 λεμόνι, 3 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

------------------>
 
Κόκκινο λάχανο με αχλάδια και βινεγκρέτ δαμάσκηνου

Υλικά για 6 άτομα
1/2 κόκκινο λάχανο, 2 αχλάδια, 6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι, 3-4 ξερά δαμάσκηνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε το λάχανο και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
2. Καθαρίζετε και περνάτε από τον τρίφτη τα αχλάδια και τα τοποθετείτε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα, το ξίδι και το λάδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4. Ραντίζετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και, πριν σερβίρετε, προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Μπορείτε να κόψετε τα αχλάδια σε μικρούς κύβους. 
 -------------------------------->
Κινέζικο λάχανο με κολοκύθι

Υλικά για 4 άτομα
1/2 κινέζικο λάχανο (ή 1 μικρό άσπρο λάχανο),1 κολοκύθι
1 σκελίδα σκόρδο, 1 μικρή πιπεριά τσίλι, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κ.σ. σησαμέλαιο, 3 κ.σ. σάλτσα ψαριού (σε μεγάλα σουπερμάρκετ)
1 κ.σ. ανάλατα ψημένα αράπικα φιστίκια, 1 λάιμ
1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε το κολοκύθι, κόβετε τις άκρες του, το περνάτε από τον τρίφτη και το στραγγίζετε καλά. Πλένετε και κόβετε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, το τσίλι, το κρεμμυδάκι και το κόλιαντρο.
2. Τοποθετείτε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το λάδι, τη σάλτσα ψαριού, το χυμό από το λάιμ, τα φιστίκια, αφού προηγουμένως τα έχετε θρυμματίσει, και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Tip: Αντικαταστήστε το κόλιαντρο με φρέσκο βασιλικό
και την πιπεριά τσίλι με καυτερή πάπρικα.
 ----------------------->
 
 Λάχανο άσπρο, κόκκινο και ραπανάκια με λευκή βινεγκρέτ
(προετοιμασία 5΄, αναμονή 1 ώρα)

Υλικά για 6 άτομα
1/4 κόκκινο λάχανο,1/4 άσπρο λάχανο
10 ραπανάκια, 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
2-3 καρύδια θρυμματισμένα, 3 κ.σ. καρυδέλαιο (ή σησαμέλαιο)
4 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο ξίδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τα λάχανα και τα ραπανάκια (αφαιρείτε το περίβλημά τους και τις ρίζες τους). Έπειτα τα περνάτε από τον τρίφτη και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τις σταφίδες, το λάδι, τα καρύδια και το ξίδι.
2. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο
για *1 ώρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρετε.

Tip: Αντί του λευκού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
το παραδοσιακό μπαλσάμικο ξίδι.
Επίσης, 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο θα χαρίσει έξτρα γεύση και άρωμα.


                                ---------- > ΠΗΓΗ: elle.gr


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου