Σελίδες

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Σάλτσα κιμά…αλά Στρογγάνοφ...μια νόστιμη συνταγή για κιμά με μακαρόνια , διαφορετική από τη συνηθισμένη


recipe image

  • Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • Μισή κούπα λάδι
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μισό κιλό μανιτάρια σε φέτες
  • 1,5 κούπα ζωμό κρέατος
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
 
 
 
 
 
                                                                      Οδηγίες
 
                                           
  1. Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για λίγο να απορροφήσει τα υγρά των μανιταριών.
  2. Προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο και μαγειρεύω για 5 λεπτά περίπου. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και την κρέμα γάλακτος.
  3. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για  10 λεπτά περίπου και είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε με τα ζυμαρικά μας.

 πηγή :mageirikesdiadromes.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου