Σελίδες

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αύξηση 37% των σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό μέσα στο 2012




Οι σεξουαλικές επιθέσεις στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σημείωσαν αύξηση 37% μέσα στο 2012 σύμφωνα με το Πεντάγωνο, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια εισήχθησαν μαθήματα σωστής σεξουαλικής συμπεριφοράς στο πρόγραμμα υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού μιλάει για “κρίση” που κλονίζει την εμπιστοσύνη των γυναικών στο στρατό και ο υπουργός Άμυνας θέτει τελεσίγραφο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Φωτογραφία αρχείου  
Φωτογραφία αρχείου  


Την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ έδωσε διορία μίας εβδομάδας στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων να καταρτίσουν ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλες τις μονάδες που θα διασφαλίζει μεταξύ άλλων ότι εκείνοι που χειρίζονται τους νεοπροσλαμβανόμενους και τα θύματα επίθεσης θα έχουν λάβει σωστή εκπαίδευση και πιστοποίηση.
Αν και όλες οι στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν προγράμματα πρόληψης σεξουαλικών επιθέσεων, οι επικριτές λένε ότι η εκπαίδευση δεν αρκεί και ότι εκείνο που χρειάζεται είναι η εκ βάθρων αλλαγή του στρατιωτικού δικαστικού συστήματος. «Πλέον πιστεύω ότι η εκπαίδευση δεν αρκεί, σίγουρα όχι ώστε να οδηγεί σε αλλαγή συμπεριφοράς» λέει η πρώην αρχηγός Ναυτιλίας Ανού Μπαγκουάτι, η οποία βοήθησε στην εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων προτού αποχωρήσει από το στρατό το 2004.
Σήμερα είναι διευθύντρια του Δικτύου Δράσης εν Υπηρεσία Γυναικών που εργάζεται για τα γυναικεία ζητήματα στις ένοπλες δυνάμεις. Η ίδια καλεί το στρατό να διαχωρίσει τη δίωξη των υποθέσεων σεξουαλικής επίθεσης από την ιεραρχία, καθιστώντας πιο εύκολο για τα θύματα των επιθέσεων να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.... 

(...)http://www.enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου