Σελίδες

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πολύτιμος σύμμαχος ομορφιάς το ξύδι





Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε το μηλόξυδο 
χωρίς δισταγμούς στην καθημερινή φροντίδα 
και περιποίηση του εαυτού σας.


Πού χρησιμεύει:

1. Για απαλό δέρμα


Λόγω του ότι το ξύδι είναι όξινο, κλείνει τους πόρους της επιδερμίδας και το κάνει εξαιρετικά λαμπερό. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί λένε πως είναι καλό να αναμιγνύετε την κρέμα σώματος με λίγο ξύδι.

2. Για λαμπερά μαλλιά

Βάλτε 5 σταγόνες ξυδιού, το οποίο έχετε αναμίξει με κρύο νερό, στα μαλλιά σας 

(μετά το λούσιμο και το στέγνωμα με πετσέτα) και κάντε ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι σας. Εφαρμόστε τη θεραπεία τις μέρες που δεν χρειάζεται να βγείτε εκτός σπιτιού, γιατί δεν πρέπει να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας και ίσως η μυρωδιά του ξυδιού σας ενοχλεί.



3. Για θεραπευτικό μπάνιο

Γεμίστε τη μπανιέρα σας και αναμίξτε με το αφρόλουτρό σας λίγο μηλόξυδο. Έτσι θα καταπραΰνετε το ερεθισμένο από την ακμή δέρμα.



4. Για καθαρό κρανίο

Το μηλόξυδο έχει τέτοιες φυσικές ιδιότητες που μπορεί να απομακρύνει την πιτυρίδα. 

Φτιάξτε ένα σπρέι με ίση ποσότητα νερού και μηλόξυδου και αποθηκεύστε το σε ειδικό μπουκαλάκι, ώστε να μπορείτε να ψεκάζετε τακτικά τα μαλλιά σας.

5. Για καθαρό πρόσωπο


Το ξύδι ισορροπεί επίσης το pH της επιδερμίδας και δρα σαν στυπτικό σε λιπαρές επιδερμίδες. Ανακατέψτε μισό ποτήρι νερό με μισό ποτήρι ξύδι και χρησιμοποιήστε το καθημερινά, πριν την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Ξύδι με μηλίτη
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά η συσχετισμένη απώλεια βάρους με το ξύδι δεν είναι ακριβώς μύθος. Λέγεται ότι το ξύδι με μηλίτη ή ακόμα και το απλό ξύδι είναι θαυματουργό για το αδυνάτισμα καθώς όχι μόνο μπορεί να κάψει το λίπος, αλλά δημιουργεί και κορεσμό, με αποτέλεσμα να περιορίζει την αίσθηση της πείνας!


Mε πληροφορίες 

από το womanspace.gr
zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου