Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Οµελέτα σουφλέ Στη γεύση του αβγού ταιριάζει πολύ η δροσιά του δυόσµου, του φρέσκου κρεµµυδιού και του λεµονιού


Οµελέτα σουφλέ
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, 
εκτέλεση συνταγών: Βίκυ Κουμάντου

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτοµα)
4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. κατίκι Δοµοκού (για το σερβίρισµα)
Για τη γέµιση
½ φλ. αρακά, βρασµένο
1 φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο
1 κ.σ. δυόσµο, ψιλοκοµµένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκοµµένο
1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µεταλλικό µπολ χτυπάµε τα ασπράδια σε σφιχτή µαρέγκα. 
Προσθέτουµε τους κρόκους, αλάτι και µαύρο πιπέρι και ανακατεύουµε, 
ώστε να σχηµατιστεί ένα οµοιογενές µείγµα.
Σε άλλο µπολ αναµειγνύουµε τα υλικά της γέµισης και τα προσθέτουµε στο µείγµα των αβγών.
Σε φούρνο, στους 180°C, ζεσταίνουµε ένα άδειο αντικολλητικό τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) διαµέτρου 24-26 εκ. 
Ρίχνουµε το ελαιόλαδο ώστε να απλωθεί παντού και στη συνέχεια προσθέτουµε το µείγµα των αβγών. 
Ψήνουµε για 25-30 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της οµελέτας και να ξεκολλήσει από τα τοιχώµατα. 
Σερβίρουµε µε κατίκι Δοµοκού είτε πάνω στην οµελέτα είτε στο πλάι. 

 http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου