Τι χρειαζόμαστε:
2 - 3 αρκετά ώριμες μπανάνες
λίγο κρύο γάλα ή νερό (προαιρετικά)
λίγο κρύο γάλα ή νερό (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τις μπανάνες.
Βάλτε τις σε ένα σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.
Όταν έχουν παγώσει αρκετά (έχουν σκληρύνει αλλά να μην είναι και πέτρες)
Βάλτε τις σε ένα σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.
Όταν έχουν παγώσει αρκετά (έχουν σκληρύνει αλλά να μην είναι και πέτρες)
βγάλτε τις απ' την κατάψυξη και αλέστε τις στο μπλέντερ.
Αν δεν έχετε υπομονή να περιμένετε να αλεστούν μόνες τους,
Αν δεν έχετε υπομονή να περιμένετε να αλεστούν μόνες τους,
προσθέστε λίγο κρύο νερό ή γαλά για να διευκολύνετε τη διαδικασία.
Και ιδού!
Και ιδού!
Ποιός περίμενε ότι μόνο ώριμες μπανάνες αρκούν για υπέροχο παγωτό μπανάνα;;
Απολαύστε παγωτό χωρίς καθόλου τύψεις, σαν να τρώτε φρούτο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε σερβίρετε με κομματάκια σοκολάτας, σπασμένα καρύδια κλπ.
Αν θέλετε σερβίρετε με κομματάκια σοκολάτας, σπασμένα καρύδια κλπ.
για μεγαλύτερη απόλαυση! (με αυτό το παγωτό σας πέρνει να γαρνίρετε).
Ακόμα, υπέροχο γίνεται και με ροδάκινα αντί για μπανάνες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου