Σελίδες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πατάτες φούρνου που είναι τόσο νόστιμες όσο και οι τηγανητές, αλλά πολύ πιο υγιεινές!!!



recipe image

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ :
  • 2 κιλά πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δεντρολίβανο φρέσκο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λαδόκολλα

ΟΔΗΓΙΕΣ :
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο  στους 200ο αέρα, μαζί  με το ταψί του φούρνου το ρηχό μέσα.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις κόβουμε όπως τις τηγανητές.
  3. Στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας να μην υπάρχουν υγρά.
  4. Στο σουρωτήρι βάζουμε τις πατάτες, το αλάτι, το δεντρολίβανο, τα λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος, τότε βγάζουμε το ταψί και βάζουμε τη λαδόκολλα που έχουμε κόψει στο μέγεθος του ταψιού και επάνω ρίχνουμε τις πατάτες μας.
  6. Τις απλώνουμε καλά στο ταψί, και αφήνουμε να ψηθούν 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Ενδιάμεσα , αν θέλουμε τις ανακατεύουμε μέσα στο ταψί, όπως είναι.
  8. Μπορούμε να τις σερβίρουμε σαν συνοδευτικό.


....λίγα μυστικά ακόμα....
  • Επίσης μπορούμε να τις περιχύσουμε όταν βγουν από το φούρνο, και με τριμμένη παρμεζάνη ή κεφαλοτύρι!
  • Επίσης μια μαγιονέζα τις συνοδεύει μια χαρά!
  • Μπορείτε να βάλετε και διαφορετικά μυρωδικά ξερά. Εγώ αγαπώ πολύ το δεντρολίβανο στις πατάτες μου.
  • Μπορείτε να μη βάλετε μυρωδικό!
  • Το ζέσταμα του ταψιού βοηθά να ψηθούν και από κάτω καλύτερα, αλλά και συντομότερα.
  • Το ταψί να μπει στη μέση του φούρνου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου