Υλικά για 4 άτομα
- 4 αγκινάρες
- 6 αυγά
- 10 ελιές χωρίς κουκούτσια κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε μεγάλα κομμάτια
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα φύλλα τους και αφήνουμε μόνο τις καρδιές. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες. Μόλις μαλακώσουν οι αγκινάρες προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις ελιές και τα αφήνουμε να μαραθούν. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι. Μετά από 6-7 λεπτά που θα έχει ψηθεί η ομελέτα από την μία πλευρά, την γυρίζουμε με προσοχή από την άλλη για άλλα 6-7 λεπτά. Σερβίρουμε κατευθείαν και βάζουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου